Szappanoperai hős terelésnek

Egyik megállapításom, hogy nincsenek hősök (messiások), csak termékek vannak, akik eljátsszák a szájtáti népnek, hogy vannak csodák, és nem csupán kihasznált idióták, pedig inkább utóbbiak és ahogy elnézem őket, igénylik is a hitegetést, mert önerőből cselekedni rég nem tudnak. Illúzióik, rontott döntéseik rabjai, mert változni mindig nehéz és ijesztő, beismerni, hogy évtizedeket tékozoltak el és így tovább. Nekem viszont nincs még harminc évem erre a pocsék kutyakomédiára, ami ebben a rántott hús alakú kis országban zajlik egyre romló társadalmi és természeti környezetben.
A bejegyzés címe a NER-es zsúrpubira utal, aki előadja a megtért fiút, mert ráébredt a küldetésére, miszerint meg kéne tisztítani a szegény hazát a csúf önérdektől. Oh, pech, hogy történelmi beidegződése a magyarságnak a fosztogatás, "amit ma elvehetsz ne halaszd holnapra" túlélési stratégia.
Nincs nekem időm ilyen silány produktumra.
Kötelező néznivaló Terry Gilliam klasszikusa, a Brazil, és olvasd el George Orwell 1984 című regényét is!

Ui.: Kompország elsüllyed. Aki teheti, költözzön valódi jogállamba.
Ui2.: 2010 óta annyi gazság történt az országban, hogy régen fel kellett volna oszlatni a parlamentet és nem négyévente eljátszani az ostoba választási színjátékot, amikor az emberek kinyilvánítják az "akaratukat". Micsoda akaratgyenge, bávatag, valódi cselekvésre képtelen nép a magyar! Várnak a "hősre", mert ők maguk képtelenek cselekvő emberré válni. Ez a legundorítóbb az egészben, amitől dühbe gurultam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése