Gyógyító erdő


"Egy film az erdőkről. Egy film rólad. Életünk tele van hullámvölgyekkel. Nem számít, hogy ki vagy, hol élsz. Mindig jönnek pillanatok, amikor a szíved összetörik, megég, vagy fáj. Amikor szembe kell nézni a kudarccal, elutasítással, veszteséggel. Hogyan emeled fel magadat, amikor lent vagy? Hogyan gyógyítod magadat, amikor fáj? Először, hagyd megérteni az elmét. Évezredeken keresztül a testünk és az elménk fejlődött a természet ölén. Van egy részed, ami még mindig otthon érzi magát a természetben. Valójában tudományosan bizonyított, hogy elménk másként működik a természetben. A természethez csatlakozva elképesztő változások indulnak meg a fejedben, idegeid ellazulnak, lecsillapodnak. Csökken a stressz, megszűnik a rosszkedv. Tested veszi a természet jeleit, amitől jobban működik az immunrendszered és gyorsabban gyógyulsz. Hamarabb felépülsz műtétből, betegségből. Fehérvérsejtjeid könnyebben felismerik a rákos sejteket, amiket elpusztítanak. Jobban alszol, csökken a vérnyomásod.
Mozgalmas életünkben leginkább agyunk logikával, döntéshozatallal, információ feldolgozással foglalkozó részeit használjuk. Egy vágyakkal teli világban, ahol nem tud pihenni az elménk. A zaj a fejünkben kontroll nélkül rombol, és csak az aggasztó jeleknél eszmélünk fel. A depresszió több mint 350 millió embert érint világszerte. A stressz népbetegség. Krónikus betegség a szorongás és a dühkezelési problémák. Ezek elől sokan alkoholba, drogokba menekülnek. Néhányan, akik megengedhetik maguknak, gyógyszereket és drága terápiákat vesznek igénybe. Azonban ezek is csak ideig-óráig segítenek. Inkább fordítsunk egy kis időt a problémák gyökerének feltárására. 

Tegyél fel magadnak egy egyszerű kérdést: mi a forrása az egészségemnek? Ha az elméd nyugodt és befogadó, akkor tudni fogod. A természet. Újból kapcsolódj a természethez és az elméd újraindul. 
Egy film az erdőkről. Egy film rólad. 
Nem lehet elmenekülni az élet hullámvölgyei elől. Azonban mindig megtalálhatod a nyugalmat a természetben, a vigaszt és a tisztánlátást a fák társaságában.
A gyógyulás útja benned van. Amikor megtanultad hordozni az erdőt magadban.
Mindig otthon vagy. A gyógyulásod megkezdődött.
Az erdőtől neked."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése