Gombamániás vacsorája

A gombás ételeket ritkán szoktam túlbonyolítani. Az egyik alapétel, amit gyakran készítek, a gombás rizs. Tegnap ráleltem a cseh kucsmagombára Verpa bohemica ugyanott, ahol először, egy idősebb nyárfa telepítésben. Kellemes meglepetésként ért, hogy ennyire korán ehető gombát találtam a természetben. Ez egyébként a legnagyobb értéke a cseh kucsmagombának. A közepes értékű ehető gombák közé tartozik. Ettől függetlenül gombás rizsként, picike kék sajttal ízesítve, annyira ízlett, hogy két tányérral ettem belőle. Egészen más az íze mint a csiperkének, laskagombának, vargányának. Mindig feldob, amikor rácsodálkozok a gombák eltérő ízére. Sokan nem is sejtik, hogy az "ijesztő" gombák mennyire finomak. Fűszerei az életünknek. Bár tudom, hogy vacsorára nem kéne gombás ételt enni, mert a gomba nehezen emészthető eledel, de fütyülök az intelemre, amikor tombol a gombamániám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése