Ma fánkot sütöttem, mert rég volt farsang, és fel akartam frissíteni fánkkészítési ismereteimet. Kiválasztottam egy jó receptet, aztán belekezdtem a munkába. Picit változtattam a recepten, és csak 34g friss sütőélesztőt Saccharomyces cerevisiae
raktam a tésztába. Az apró gombák a meleg időben gyorsan életre keltek. Egy óra múlva a bulizó élesztőtől a tésztagombóc
már-már készült kimászni a tálból. Elégedetten borítottam rá a
nyújtódeszkára. Csak ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, mert kisméretű
szaggatóm van. Nincs tíz centi átmérőjű. Ezért nem készítettem lyukas
fánkokat. Azonban a forma mellékes, mert a tészta a lényeg.
Jók lettek a
fánkjaim.
Köszönöm sütőélesztő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése