Szolgálati közlemény: ez+az

Tavaly decemberi fotó a téli fülőkéről Flammulina velutipes, de pár nap múlva készíthetek róla friss havas képet, mert várható hószállingózás dél-keleten is. Bizony, itt a tél. Azonban a GFS kavarását nézegetve közel sem biztos, hogy hideg-fagyos lesz a december. Szerintem senki sem tudja, hogy milyen lesz a tél. Én sem tudom.
Bár jóval hidegebb van mint egy hete volt, de a gombász kedvem virgonc. Persze csak a kibertérben keresgélem a kedvenceimet, mert a szeles és hideg időben mindig megfázom. Jelenleg pótlom a júliusi cikkeket. Ha végzek a munkával, akkor könnyen lehet, hogy az idei év leglátványosabb hónapja lesz a több gombás cikkeknek köszönhetően. Olvashatsz a lucfenyő és a nyírfa gombáiról, valamint a fenyőtinórukról.
Csak látszólag áll a blog; folyamatosan gyarapítom. A 800. bejegyzés biztosan meglesz, az 500 faj még kétséges. Jelenleg 448 gombáról találhatsz információkat a Gombamániában. Valószínűleg enyém a leggombásabb magánblog az országban. 

2014-ben még több gombát akarok látni, és fejleszteni szeretném az eszközeimet is, hogy gyarapíthassam a tudásomat. A szintlépéshez a lelkesedésem megvan, de a pénzem nincs meg. Ezért szívesen felajánlom szakértelmemet készpénzért cserébe. A blogom kiváló önéletrajz. Ha valaki munkát nem, de szponzori támogatást tud adni, örömmel fogadom. Szükségem van egy jobb fényképezőgépre és egy teljes túrafelszerelésre. Ha azt gondolod, hogy nem tudom még jobban felpörgetni a Gombamániát, tévedsz. Tíz pontos listán életem egyik büszkesége még csak három pontos*. Bőven fejleszthető, és persze én magam is fejlődni akarok.
A viharsarki gombászokat továbbra is várom a Békés megyei gombászok körébe. Fontos lenne megalapítani a helyi gombakört, mert egyedül a "semmi ágán lóg" a gombafonalam. Ha nem lesz gombakör, kénytelen leszek követni számos ismerősöm példáját és végleg elhagyni a megyét. Remélem, megtalálom a közönségemet! Bár az interneten sok olvasóm van, de az offline világban is szeretnék aktív életet élni és átadni a tudásomat. 2014-re komoly terveim vannak, de egyedül nem fog menni a megvalósításuk.

3 megjegyzés:

  1. email-ben fojtattam volna ha kaptam vona barmi valaszt, de sajnos meg a spam-ek kozt se talaltam semmit. ha valaszoltal kuld at ujra kerlek a ciupercomania(kukac)gmail.com -ra is, hatha megkapom ugy.

    nem tudom magyarorszagon hogy all a helyzett de romaniaban peldaul egy PR3-as oldal mind a tied, 1-1 "advertorial"-on nyer kb 6-10 eurot (es ez nem fugg a klikelesektol), 1-1 advertorial elmegy kb minden 3-ik cikk utan ...
    PR4-tol felfele megszabhatod mar te az aradat tobb kriterium alapjan ...

    adhatok linket ezekrol, de roman nyelvu oldalak es nem tudom menyire segitenek teged.

    miert ajanlom es ezeken allok meg a statikus reklam bannerek helyett? mert utalom a reklam bannereket, keves a nyereseg rajtuk, es az advertorial-ban azt irhatsz amit te akarsz, oszehozhatod a blog tematikajaval.

    (adjak egy peldat, peldaul bakancsokrol irsz, ez a felszereles koze tartozik, leirhatod mijen kenyelmes volt az erdelyi turad alatt .... es a fizetes a ceg reszerol nem kell kimondott penz legyen, megkaphatod erte eppenseggel a leirt bakancsot {ez nem elmeleti pelda hanem realis})

    (olvasas utan eldughatod ezt a megjegyzest mert nincs direkt kapcsolata a bloggal, es folytathajuk levelben ha erdekel a tema, persze ha kapok barmi viszajelzest)

    VálaszTörlés
  2. Most találtam az oldaladra ma szedtem az első gombát életemben.
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_27_jng02qy3u9.jpg

    A képen látható és a barátnőm azt mondta ehető így hát el is készítem.
    Téli laskagombának azonosítottuk.

    VálaszTörlés
  3. nem keresem kakan a bogot, de ezt el kell mondanom.
    a google mindegyre cserelget valamit a kodjaiban, ennek kovetkezteben nem meg mukodik a "kereses ebben a blogban"
    nem tudom menyire szamit de ki lehet javitani

    VálaszTörlés