Online előadások nyáron

Az előbb fejeztem be a nyolc előadásból a negyediket, és ezzel lezárult a júliusi csomag. Ideje az augusztusi négy témát a figyelmedbe ajánlanom.
Nem viszem túlzásba a reklámozását a nyári programnak, mert a forró évszakban igen csekély az érdeklődés a természet különcei iránt. Ez nem gombáknak kedvező évszak, és érthető módon ti is minden mással foglalkoztok. Ha majd változik a légköri helyzet és ismét ciklonok érkeznek, amiknek kiadós esője átáztatja az élőhelyeket, akkor viszont a kedvenceink roham tempóban fognak termőtesteket növeszteni és egyszeriben mindenhol ott lesznek a feltűnő kisebb-nagyobb "gombák".
A gomba szó egyszerre jelöli az élőlényt és a termőtestét. Az utóbbit gyűjtjük, hiszen az ehető termőtestek rendkívül változatosak mind hús állagukban, mind aromájukban. Némelyiknek még a színe is egyedi és gyönyörű. Erről szól a Gombakavalkád című előadásom, ami nincs benne a nyári nyolcasban.
Az augusztusi négyes első előadása kezdők számára különösen hasznos lehet, mert a gombát mint élőlényt mutatom be. A másodikban a termesztésbe vont gombafajokról beszélek. A harmadikban olyan gombák lesznek, amik ehetők és gyógyhatásúak egyszerre. A záró előadásban pedig a gombászatról lesz szó, ami nálam hobbi és szakma, valamint életmód egyben. 
Lehet, hogy sokaknak a nyár a pihenőidőszak, de én mint szakember sosem teszem le a munkát, mindig gyakorlom a szakmámat, és ha éppen nincs terepen gomba, akkor virtuálisan gombászok. 
A nyári előadások ingyenesek, de ha értékesnek találod a munkámat, akkor hálásan köszönöm a támogatásodat. Lásd a jobb oldali sávban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése