Mi a közös a mozaikon látható öt gombában? Az első válasz, hogy ehetők. A második, hogy korhadékbontók. A harmadik, hogy gyógyhatásuk van. Könnyen lehet, hogy a gyapjas tintagomba vércukorszint-csökkentő hatásáról már hallottál is. Sajnos a cukorbetegség egyre gyakoribb, a népbetegségek közé tartozik. Ami ijesztőbb a szív- és érrendszer betegségei valamint a rák, amik messze a legtöbb áldozatot szedik évről évre. Az életmódunk kedvez ezen betegségek kialakulásának, mert legtöbbünk nem figyel oda az egészségére, holott ha az megbicsaklik, az életünk drasztikusan megváltozik. Nincsenek csodaszerek, csoda gyógymódok. Viszont pár változtatással sokat tehetünk magunkért. A rendszeres testmozgás hatásosan erősít minket, népszerű szóval vitalizál. A mozgás mellett a normális táplálkozás kiemelten fontos, és a pihenés/relaxáció. Itt egyből tenyeremre emelem a kedvenceimet, hiszen a gombászat egy remek kikapcsolódás, és az ehető termőtesteik bizony értékes táplálékaink. Általánosságban elmondhatom, hogy csupán heti tíz deka gomba, legyen az akár a termesztett kétspórás csiperke, fogyasztása már jó hatással van ránk. Tény, a gomba "nehéz ételnek" számít a sejtfal kitintartalma miatt, de ez pont rostként viselkedik az emésztőrendszerünkben. A rostszegény táplálkozás is általános jelenség. A gombászat és az ehető gombák segítenek ellensúlyozni a negatív hatásokat. Csatlakozz hozzám a virtuális gombászösvényen, támogasd a munkámat 1100 forinttal, és még pluszba a jó hangulatú előadásom egyből fog a kedveden javítani.
A chat szobát 16:55-kor kinyitom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése