Önmagunknak kiszolgáltatva

Ironikus, hogy önmagunk fenntartása érdekében felszámoljuk az élővilágot.
Megértem az erdészeket, hogy termelik a fát, amit aztán eladnak, hiszen ez a munkájuk, ebből élnek. Korgó gyomorral senkinek sem jut eszébe más mint rövid távú célként az éhség enyhítése.Valójában egyetlen etikus természetvédelmi megoldás van, az öngyilkosság. Ez szembemegy az élő alapvető igényével, hogy éljen. Vagyis el kell mennünk a falig, mindent felfalni, hogy az ökológiai katasztrófában százmilliós nagyságrendben pusztuljunk el.
Az új koronavírus csekély károkat okoz a populációnkban, és nem jelent nagy veszélyt a fajunkra. Az elsődleges veszélyforrás továbbra is eszeveszett terjeszkedésünk az élővilág kárára, a másodlagos pedig a fosszilis energiahordozók elégetése nyomán keletkezett klímaváltozás. Mindkettőt a fajunk csinálja, vagyis különös globális öngyilkosságot követünk el. Öröm az ürümben, hogy a járványhelyzet visszafogott minket, így az idei szén-dioxid kibocsátásunk annyi lesz, amennyit a klímakonferenciákon célként tűztünk ki. Picit sikerült lassítani az őrült pusztításunkon.
Ugyanakkor egy-két hét és kiderül, hogy az ipari gépezetünk zakatolása nélkül mennyien kerülünk padlóra, és milyen sokan fogunk éhezni. Az egyedszámunk felduzzasztása mesterségesen most fog igazán visszaütni. Tévedés, hogy van elég föld visszatérni a hagyományos gazdálkodáshoz. Illetve az új földosztást eleve lehetetlenné teszi a zöldbárók térnyerése a rendszerváltás óta. Mit kezd a panelba zárt munka nélkül maradt ember? Hamar rájön, hogy eddig is késélen táncolt, de életének minden problémája most üt vissza teljes erővel.
Bár úgy tűnhet, hogy engem nem érint ez az egész őrület, pedig de, évek óta súlyt. Ezért hadakozok folyton a depresszióval. Tudom, hogy nincs értelmes kiút a magunk alkotta válságból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése