Maradt pár fiatal őzlábgomba kalap a hétfői szedésből, amiket szellősen, papír törlőkendővel letakarva a hűtőben tároltam, így csak pici vizet veszítettek, de teljesen jók voltak. Egy kis fej vöröshagymát megpucoltam, felaprítottam, a kalapokat is. Kevés étolajon megfuttattam a hagymát és teljesen kipárologtattam a maradék vizet a gombából. Tíz deka vajat, ízlés szerint sót, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, bazsalikomot és kb. 15 deka olcsó sertésmájast adtam a hagymás gombához. Az egészet összefőztem, majd botmixerrel krémesre aprítottam. Még egyszer felforraltam és kész is lett. Még melegen megkóstoltam, és felragyogott a szemem. Nagyon jó lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése