Rendelj tőlem gombafutamot

A forró és száraz nyárban nehéz elképzelni, hogy szükség lenne a gombaismeretre, de jó észben tartani, hogy a gombák életünk részei. Elég csak a sütőélesztőre gondolni, aminek különféle törzsei nélkül nem lenne kenyér, bor, sör.
A termesztett gombáink csupán kóstolót adnak a gombavilágból. Hatalmas birodalom a gombáké, ami több mint százmillió éve párhuzamosan fejlődik a növényekkel. Lenyűgöző élőlények sokaságát mutatom be a gombafutam előadásain, de nemcsak képeken láthatod a különös lények fantasztikusan sokféle termőtesteit, hanem élőben a terepen is. Mert eljön az ősz, hullani fog az éltető eső, és mindenfelé nőni fognak a gombák. 

A gombafutam négy előadásból áll, és alapvetően Békéscsaba, Gyula környékének gombáit mutatja be: Hasznos segítőink, Életünk fűszerei, Utunk kísérői, Vétlen gyilkosaink. Az előadásokat a hallgatók életkora alapján alakítom, hogy minél több ismeret tudjon megragadni. Van interaktív rész is, ha vannak friss termőtestek, amiken élőben lehet szemléltetni a fontos tulajdonságokat. 
A színes termőtestek kavalkádja fotózásra és megismerésre csábító. Hegyvidékről és helyből egyaránt hozok fajokat. Ősszel nem lehetetlen egyszerre hatvan faj kiállítása sem! Ez már bőséges alap gombaismeretet jelent. A friss gombák segítik az előadáson hallottak rögzülését, hiszen azokat a fajokat gyűjtöm be, amikről beszélek. A képek hátránya, hogy nem tudják átadni a termőtest valós méretét, textúráját, szagát, viszont a friss gombák igen.
Azonban az előadás szövege megalapozza a terepi munkát is. Mert bizony kiviszem a csoportot a gombászösvényre. Lehet választani helyi és hegyi túrák közül. Helyben Póstelek és Szanazug, hegyvidékek Béli és Bihar. Utóbbira október közepe után nem megyünk fel, mert rendszerint ekkora beköszönt odafent a tél. Sajnos idén a hegyvidék is szárazabb. Azonban ha beáznak az ottani erdők is, bőven lesz gomba ősszel.

A terepgyakorlat során lehetőség van az Életünk fűszerei előadásból megismert gombák közül az éppen termők begyűjtésére. Szakellenőrként garantáltan csak jó gombákat adok vissza neked, amiket biztonsággal elfogyaszthatsz.
A terepgyakorlat ideális csapatépítésre is, mert a gombák keresése kihozza belőlünk a kincskereső gyereket, amitől oldottabb lelki állapotba kerülünk. Jó tevékenység a gombászat! Friss levegőn, az őszi erdő színei között élmény sétálni és rálelni egy-egy finom gombára. 

A gombafutam egymásra épülő négy előadásból, mini gombakiállításból és egy terepgyakorlatból áll össze. Megbízási szerződéssel bruttó 86000 forint az ára. 
Lehetőség van egy-egy előadás vagy terepgyakorlat megrendelésére is. Előadás ára bruttó 10000 Ft, terepgyakorlaté bruttó 20000 Ft. 

Rendelj tőlem gombafutamot, mert ezzel tudod támogatni a munkámat, és win-win szituációt létrehozni, amiben mindketten gyarapodunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése