Ünnep ünneplés nélkül

A járvány felforgatja a megszokott rendet és egyre több óvintézkedésre készteti az embereket. Ennek ellenére majálisi hangulat volt Pósteleken. Tele volt a kastélypark. Atival gyorsan átvágtunk a parkon és hátramentünk, ahol rajtunk kívül alig járt valaki. Őket is csak messziről láttuk.
Az óriás papsapkagomba lakcímét néztem meg, de sajnos nem jött elő. Az igazán jó tömlősgomba szezonhoz a márciusnak is csapadékosnak kell lennie, nem elég az esős február. Hiába töltődött fel a talaj, meglepően gyorsan száradásnak indultak a nedves helyek. Egy hét alatt járhatóbbak lettek a földutak. Nem lett sáros a cipőm. Ha nem fordul ismét csapadékosra az időjárás, akkor annyi a kucsmagomba szezonnak. Pedig jó lenne látni a Morchella nemzetség fajait.
A gombász szomorkodott bennem, de a természetjáró örült, mert teljesen valószerűtlen helyen Pósteleken is találtam ligeti csillagvirágot. Papírnyár ültetvényben fedeztem fel kb. ötven tövet. A jelenlétük a bizonyítéka, hogy itt egykoron keményfás ligeterdő volt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése