A fotómon látható pogácsák szintén Karácsonykor készültek. Számos pogácsa recept létezik, így vannak sütőporral készíthetők is, de számomra az élesztős, kelt pogácsák az igaziak. A juhtúrós pogácsámat 3dkg friss élesztő kelesztette meg. Ugyan picit sem nevezhetem magamat profi konyhatündérnek, így sose fog gasztrobloggá átalakulni a Gombamánia, de egy-egy recepttel idén is fűszerezni fogom a blogomat.
A juhtúrós pogácsa alapanyagai:
50dkg fehér liszt
3dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
0,5dl tej
25dkg margarin
25dkg juhtúró
2db tojássárgája
2dl tejföl
2 evőkanál lisztet a cukorral és az élesztővel elkeverek a tejben. Hagyom dolgozni az élesztőgombákat.
Közben elmorzsolom a margarint a liszttel. Aztán a juhtúróval. Majd közepére mélyedést dúrok és ebbe rakom a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és a felfutott élesztőt. Az alapanyagokat alaposan összegyúrom. A kész tésztát a duplájára kelesztem.
A tojásfehérjével kenegetem meg a 2 centi magasra kinyújtott tésztát, amire még reszelt sajtot is szórok. A gyúródeszkán szétpakolt nyers pogikat még 15 percet kelesztem. Aztán forró sütőben gyorsan megsütöm mindet.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése