Fontossági sorrend


Egész életemben felelősségteljesen gazdálkodom az erőforrásaimmal, így például nincs tartozásom, amik voltak kisebb hitelek réges régen mindet visszafizettem. Ezért dühít fel, amikor a NER hitelt vesz fel a magyar állam nevében, mert a magyar államban én is benne vagyok, vagyis hiteltartozással terhel meg az országon élősködő bűnözői galeri. Mert szerinted ki a tököm fizeti vissza a magyar állam nevében felvett hiteleket?! Természeten én, te, és mindenki más, aki pechére ebben az országban éli az életét. 
Közben a magyar emberek szemmel láthatóan hullanak, és legtöbbjük nyomorult módon pusztul el az egyre fogyatkozó ápoló személyzet önfeladó munkája ellenére. Jártam ápolási osztályon, szembesültem életünk végének gyötrelmével.
Se jól élni, se jól halni nem tudunk, mert számtalan hazugsággal mérgeztük meg az elménket. 
Hogy a fenébe lehet emberhez méltó életet élni egy az önsorsrontást választott nemzetben?!

A bejegyzésben most következő idézett részt egyik tanultabb ismerősöm írta, akinek adok a szavára, mert hasonlóak a meglátásaink. 

"1. Magyarország Orbán-kormányzása alatt gazdaságilag, erkölcsileg és a politikai rendszerében előrehaladott pusztulást elszenvedő országgá vált, amelynek túl gyenge az értékrendszere és kompetenciakészlete a rezsimmel szembeni ellenálláshoz. Az ország ezermilliárdokban mérhető produktív beruházásokat veszít minden egyes évben, és az orosz befolyási övezet egyik legbelsőbb körébe került, amelynél közelebb a Kremlhez már csak Belarusz, egy-két közép-ázsiai diktatúra és fekete-afrikai állam van. Közben a nyugati befektetőket teljesen más, nem piaci alapon felváltják a kínaiak,. Minden készen áll ahhoz, hogy a nemzeti tragédia -- az ország végleges kisodródása az európai intézményrendszerből -- eseményszinten is bekövetkezzen, beteljesedjen az ország megfigyelő típusú diktatúrává válása, és folytatódjon a további elszegényedése.
2. Az említett politikai kompetenciahiány miatt, a nem demokratikus, a nyilvánosságot súlyosan korlátozó környezetben bármilyen békés rezsimváltásnak csak a jelenlegi képességeket alapul vevő tömegszenvedély-keltés esetén van esélye, aminek sikere esetén -- ha az adott párt hatalomra jut -- fokozatos szellemi és anyagi átalakulás mellett lehet modernizálni az országot (vö. eszkaláció). Csak az így értett produktív szenvedélyekkel lehet felülírni az önkárosító érzelmek és az értelmi belátások hiányának történelmileg kialakult, Orbán által végletekig kihasznált bénító közegét. A majdani eszményi végcélokat mantrázó, normatív klisék nem alkalmasak erre.
3. A baloldali és a magukat liberálisnak nevező politikai erők eddig is tehetetlenek voltak és minden bizonnyal ezután is tehetetlenek maradnak. A felelőtlenségük kollaborációval társulva csak arra elég, hogy legitimálja a súlyosan meghekkelt demokráciát. A pártok értelmiségi támogatói alkalmatlanok politikai stratégiagyártásra, ellenállást nem fejtenek ki a politikai képviseletükkel szemben, törzsi gondolkodásmódjuk nem engedi a politikai rendszerben való produktív mozgást, pláne egy alternatív politikai rendszerre vonatkozó intellektuális igény politikai változásmenedzsmentbe formálását."

Ha igazán a poklot kívánod, a nemzeti csalóktól megkapod a 21. században is. Mert a csalók mindig a magyar állam, a magyar emberek kárára vagyonosodnak meg, soha semmi innovatívat nem tettek, és akik innovatívak voltak, zsidó származású magyarok, őket nemzeti szintű rablógyilkossággal kifosztották. Micsoda hazug narratíva, hogy a nácik kényszerítették ki a deportálásukat! Az elcsatolt területekről beözönlő nemzeti csinovnyikok kapva kaptak a vagyonszerzés lehetőségén. Mennyien is élnek mai napig egykori zsidó ingatlanokban? És ki is ölte meg Kner Imrét, akinek idén van halálának 80. évfordulója. A Kner család alapította a gyomai nyomdát. 
A jelenlegi nemzeti csalók a nemzeti marketinggel megtévesztve a kisebbségi komplexusos magyarokat a magyar állam kárára ismét balsorssal sújtják Magyarországot. Nem mások bántanak minket. Balekok vagyunk, akik folyton bedőlnek a mézes-mázos szavú "mi kutyánk kölykének".  Pedig lehetnénk európai nép, és tényleg az emberek érdeke érvényesülhetne. Miért nem becsüljük meg, amink van, és élünk szépen, és halunk becsületesen.
Megtenni, ami emberileg lehetséges. Ez az emberhez méltó cél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése