
A cseh kucsmagomba kevésbé értékes, de ettől függetlenül jól esik a fogyasztása, mert szeretem a friss gombát. Azonban oda kell figyelni a termőtestek állagára, a felpuhult, elszíneződött, kókadt példányokat nem szabad felhasználni. Azok sem jók, amiknek a belsejében narancs-vörös foltok vannak. A cseh kucsmagombát is szeretik a gombabontó szervezetek, penészek és baktériumok. A félig-meddig lebontott termőtest is okozhat ételmérgezést. Alaposan át fogom nézni a gombáimat.
Az utolsó adag cseh kucsmagombás étellel lezártnak tekintem a Verpa bohemica idei szezonját, ami Békéscsaba környékén, a sok éves átlaghoz mérten, nagyon jó volt. Ahová léptem, cseh kucsmagombát láttam. Remek élmény volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése