Gombatúra Erdélyben

Július 20-án átmegyünk Erdélybe körülnézni. Ez terepfelmérő és élményszerző túra lesz. Azt nem ígérhetem, hogy özön gombát fogunk látni és szedni, mert nyár derekán inkább rejtőzködnek a kedvenceink és az enyhébb, esősebb időszakra várnak.
Eddig még nem jártam Erdélyben, azonban ideje felfedeznem az ottani erdőket. Komoly vonzerő, hogy az erdélyi hegyek jóval közelebb vannak Békéscsabához mint bármelyik hazai hegység. Gyönyörű tájaink vannak, szeretem az Őrséget, de nagyon messze van. Inkább keletre megyek, ha hegyvidéki terepen szeretnék gombászni.
Ha valaki szintén kedvet érez a vadregényes gombászathoz, csatlakozhat hozzánk. Eddig hárman vagyunk. Úgy néz ki, hogy két kocsival fogunk menni. Mellénk még ketten beférnek. Tibor járművében nem tudom, hogy hányan lesznek.
Fontos, hogy ha szeretnél velünk gombászni, akkor előző nap eljöjj a gombaklubba, ami délután háromtól lesz a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár emeleti terében (szemben az olvasóteremmel). Ekkor finomítjuk a részleteket és egyeztetünk mindenről.
Úgy tervezem, hogy huszadikán reggel ötkor lesz a találkozó a békéscsabai vasútállomás parkolójában. Jobb korán elindulni, hogy legyen időnk megtalálni az "ideális" helyszínt.

Megjegyzés: A képet innen vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése