Téli projektem

"2002. január 23-án hajnali álomban lépett be az életembe Nyúlszívű Merwil, a Nobel-díjas és Golden Worlddel (showbiznisz legrangosabb díja) jutalmazott mágus, aki két nagy varázslatával: ezer fényéveket átugró hipp-hopp és bolygókereső formuláival megmentette az emberiséget, lehetővé tette az emberi faj kirajzását a Tejútba. A galaxisban földi években mérve húszezer éve béke honol, mert a 102 bizonyítottan intelligens létforma az ekhenók javaslatára szövetséget kötött. Az emberiség technológiailag fejletlenebb mint az ősibb fajok, de mágusaik hatalmas erőt képviselnek és köztük is legerősebb Merwil. Aki viszont ki se látszik a munkából, 19 éves kora óta fáradhatatlanul dolgozik az emberiség problémáinak megoldásán. És mivel sztár, rengeteg fellépésnek is eleget kell tennie. Azonban 2208 tavaszán új bűvésztrükkjével, amit magánelőadás keretében a munkáltatójának, az emberiség elnökének mutat be, ráhozza a frászt a nagy emberre, és innen nincs megállás. Vagy belehal az emberiség szolgálatába vagy a halálnál is rosszabb végzet vár rá. Ezért felhúzza a nyúlcipőt és ugrik egy nagyot. Az űroperett-fantasy meseregény nagyobb ívű történet, aminek első részét majd húsz év elteltével átdolgoztam és felolvastam. „Feel good” mese. Merwil az emberi alakot öltött életöröm és a történet során ki fog derülni róla, hogy kinek az utódja és mi az igazi feladata."

A hangoskönyv verzió hat és fél óra. Fejezetenként olvastam fel a regényt. Hangot akartam adni a karaktereknek, életre kelteni őket.
 

A blogon a bemutatkozásnál ott van, hogy író is vagyok. Gyerekkorom óta érdekelnek a mesék. A történetmesélést pszichoterápiaként használom. A karaktereim intenzív álmok során a tudatalattimból lépnek elő, hogy megoldják a benső konfliktusaimat. Ezért is hatnak rám nagy erővel a saját történeteim. Nem másoknak írom ezeket. Amúgy sem érdekel az "írói karrier", hogy bestseller szerző legyek. Régóta az író is csak egy termelőgép. Ontja a piacra a termékeit. Nyomorult sors. Mert jól írni nehéz és ára van, amit nem honorál a "hálás" közönség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése