Városi képek 2020

Sajnos a szárazsággal ismét beállt a gombász uborkaszezon, amikor nincs termőtest, így nincs miért terepre menni. Ezért van időm átnézni az idei fotóimat. Igaz, még gyarapodni fog a képtáram, de a szeptember elejéig készített képeimből már kedvem lett szemezgetni. A ma esti bejegyzésben tíz a város belterületén lőtt, "zöld" alaptémájú felvételemet mutatom be újra. A napi sétáim során, ha jók a fények, akkor szívesen kattintgatok a Canonnal. Bármennyire hihetetlen, de a fehér madársisakot szintén a város belterületén örökítettem meg, a kiserdőben elég nagy állománya él. Egy kis erdei hangulat a megyeszékhelyen.
Az Élővíz-csatorna mindig jó fotós helyszín. Teljes hosszán bőven kínál fotótémát egész évben.
A növények a világ urai, a mézvirág csak látszólag volt szorult helyzetben.
A közönséges gyíkfű és tarka koronafürt gyakori növényeink, mégis lehet róluk is jó képet készíteni.
A tintagomba és a kesernyés tinóru remekül elvan a városban is, egyiknek korhadék, másiknak élő fa kell, hogy élni tudjon.
Érdekes, hogy a képeimen látható sok zöld ellenére Békéscsaba kevésbé fásított mint a többi magyar város. Ez a tény engem is meglepett. Tehát bőven van feladata a zöldítés terén mindenkinek, aki itt él. Az élő növényzet jelentősen hozzájárul a jó közérzethez. Csak néhány példa, hogy miért jó a több fa: árnyékolnak, párásítanak, megfogják a port és a zajt, sok élőlénynek adnak otthont. A város zöld folyosója, az Élővíz-csatorna pont a fák miatt annyira népszerű pihenőhely. Én is sokszor megyek végig a Ligeti, majd az Árpád soron. Sokszor a kiserdőig elsétálok. Például májusban gyalog mentem el a madársisakhoz.
A lényeg, hogy unalomig ismert lakhelyed bőven tud meglepetést okozni neked. Csak járj nyitott szemmel és ne rohanj! Az élet körülvesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése