CsabaParkban kolbászoltam

Ma a városban sétáltam. Sajnos a szárazság miatt nem számíthattam friss gombákra, néhány elnyílt kesernyés tinóru, lakkostapló és gömbgomba faj akadt az utamba. Ismét itt a száraz periódus. A GFS semmi jóval nem kecsegtet, sőt már lebegteti a hideg betörést is, persze csapadék nélkül, ami meghozhatja az első éjszakai fagyokat. Ez annyiban jó lenne, hogy beindítaná a késő őszi-téli fajokat, csak jöjjön utána esőt adó ciklon.
Picit lógattam az orromat a poros földet vizslatva. Vágyakozva nézegettem a tölgyeket, de jó lenne alattuk gombákat látni. Sajnos a tölgyek lombozata tönkrement, nem a természetes lombsárgulás miatt barnás, hanem rovarkártevő kártétele miatt. A kocsányos tölgynek nagyon sok parazitája van. Az egyik gyakori gubacsról ismét lőttem képet, lásd a válogatásban. A vízhiány is gyengíti a fákat. A séta során volt időm töprengeni a klímaváltozás okozta változásokon. Például a tavaszi szezon kész katasztrófa volt. Lehet, hogy a nyáriról csinálok összefoglaló visszatekintőt, mert azért láttam gombákat és ettem is. De azért hiányoznak a kedvenceim. Várom türelmesen az esőket. Mást nem tehetek. Valamint igyekszem megőrizni az erőnlétemet, hogy a gombabummra se fogyjak ki a szuflából és tudjak futni a kedvenceimhez.
A mai 10 kilométeres kört jó tempóban tettem meg, semmim se panaszkodott. Jól esett a séta. Sikerült egy-két hangulatos képet lőnöm a csabai kiserdőben, ami a fél fogamra se elég zöld. Éppen csak imitálja nekem az erdei ökoszisztémát, pont olyan mint a "gesztenye ízű" töltött csoki, amiben nincs szelídgesztenye. Csak az illúziót adja. Éppen ilyen a kiserdő is, ami pár éve teljes átalakuláson megy át, mert itt került kialakításra a CsabaPark, a csabai kolbászt népszerűsítő rendezvényközpont. A parkosítási törekvésnek köszönhetően többféle mozgást támogató elem került kialakításra, a futókört le is fotóztam. A nyugis képeim ne tévesszenek meg, sokan voltak kint. De profin kerülöm az emberek fotózását. Lásd a képválogatást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése