Ugrásra készen

A valódi tavaszra várok. Az enyhe tél nem az. Nagy valószínűséggel lesz egy hideg hullám februárban, és látni fogunk hópelyheket is. Aztán majd azon kesergünk, hogy miért van ilyen hideg. Végül megérkezik az igazi kikelet és megjelennek a tavaszi gombák. Csodás lesz.
Ha valakinek gomba hiánya van, a blog facebook oldalát naponta frissítem új tartalommal. Ennyi virtuális gombászat untig elég nekem a téli szünet idején. Annyi mindennel foglalkozom, hogy a blogolásra nem jut időm. Ez persze átlátszó kifogás, ha akarnám, lenne rá időm, de a blogolásból elegem van. Egyáltalán hiányzik valakinek a blog napi frissítése? Ha hiányozna is, akkor sem blogolnék olyan intenzíven mint 2012-ben és 2013 első felében.
A blogtól függetlenül naponta foglalkozok a gombákkal, olvasom a szakirodalmat, keresem az érdekességeket, de nincs bennem vágy, hogy mindennap írjak róluk. Fel is gyűltek a félkész cikkek a blog szerkesztői felületén. Például hetek óta tologatom az Erdeifenyő és gombái cikk megírását. (A fák és gombák sorozatból csak az erdeifenyő és a tölgy hiányzik.) Minek, kinek, miért írnám meg? Van valami hasznom a blogolásból? A tudást mindenképpen gyűjtöm, és a megosztására is sor fog kerülni, de élőben és nem egy online felületen. Elegem van a magányos órákból a gép előtt. Rettentő sok erő és tettvágy van bennem. Igen, fordíthatnám a blogra is, de NEM. Ami elmúlt, elmúlt. Majd élőben találkozunk és elmondom nektek, ha érdekel titeket, hogy miért csodálatosak a gombák. 

Várom a tavaszt, a pörgést, a sok igazi tapasztalatot. A blogolás a "kislányoknak" való. Itt az ideje, hogy felnőtt emberhez méltó munkával foglalkozzak.

Kiegészítés: Új hobbim van, ami sikeresen ellopta a blogra szánható időmet, az angol tanulás. Egyszerűen érzem, hogy itt az ideje rendbe tenni a nyelvtudásomat. Jelentkeztem egy ingyenes tanfolyamra, ami végig fog vezetni a tananyagon. Ha mind a tizennégy modult le tudja adni a képző intézmény, akkor akár a középfokú nyelvvizsgára is jelentkezhetek. Ez egy remek cél.

1 megjegyzés:

  1. lehet tevedek de akkor is elmondom. Szerintem az angolt (vagy egyaltalan barmilyen nyelvet) nem fogod megtanulni oktatasbol) viszont gyakorlatbol igen.
    nagytatm kint volt fogsagban az oroszoknal, a nyelvet ott tanulta meg par honap alat. en kint dolgoztam az ireknel egy evet, az angolt ott es a tevebol tanultam meg (iskolaban egyikunk se tanult se angolt se oroszt).

    szerintem a legnagyobb tevedes ott van a TV-vel hogy mindent "rabeszelunk", ha eredetiben hallanak akkor ragadna is rank belole. ami viszont a beszedet illeti, ahhoz batorsag kell csupan, ha tevesen is beszelsz, meg tudod ertetni magad es idovel javul ....

    dehat ez csak egy otlet amit ket szoban megprobaltam leirni.

    VálaszTörlés