A II. Országos Amatőr Gombafelismerő Vetélkedő lebonyolítási terve

Helyszín:  Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
Időpont: 2014. március 22.
10.00 - 10.30 - ig érkezés, regisztrálás
11.00 a vetélkedő kezdése
12.45 eredményhirdetés
13.00 ebéd

A vetélkedőre csak "amatőr" gombászok jelentkezhetnek, akik sem középfokú, sem magasabb szintű - gombászattal kapcsolatos képzésben nem vettek részt.
A vetélkedőn az a 80 gombafaj szerepel, amelynek a listáját február 1-én a hazai gombász szervezetek részére megküldünk, és amelyet a honlapunkon is közzéteszünk. (www.almadigombasz.hu). A tagság értesítésére a gombász szervezetek vezetőségét kérjük fel.
A vetélkedő lebonyolítása:
A vetélkedő kezdésekor minden játékos kap egy 66- ig sorszámozott vonalas lapot, amelyre rá kell írni a kivetítőn bemutatott gombák teljes magyar nevét: pl. borsos tinóru. Ha valaki helyesen ismerte fel a gombát, akkor ezért majd a kiértékeléskor 3 pontot kap. Ha csak annyit ismer fel, hogy "tinóru", azért 1 pont jár. Ha valaki azt írja le, hogy "tehéntinóru", azért 0 pont jár, hiszen tévedett.
Ha valaki a gyilkos galóca bemutatásakor azt írja le, hogy "kékhátú galambgomba", azért mínusz 10 pont "jár". Ha valaki a gyilkos galócát helyesen határozza meg, az 3 pontot ér és végül, ha csak "galócát" ír a lapra, azért is 10 büntetéspont jár.
A gombák megnevezésénél csak az általunk megadott gombaneveket fogadjuk el. A megnevezés alapja Ewald Gerhardt: Gombászok kézikönyve.
Egyes esetekben egy gombát (az elküldött listán) kétféleképpen is megnevezünk. A második megnevezések régebbi gombászkönyvek sokak által ismert megnevezései. (pl. császárgalóca - császárgomba). Értékeléskor bármelyiket elfogadjuk, de csak ezek egyikét!
Mivel gombagyűjtés közben a gombásznak módjában áll a gombát megszagolni, esetleg megkóstolni, vizsgálhatja a gomba húsának a milyenségét, tudhatja, hogy melyik évszakban találta azt a bizonyos gombát stb., és mivel ezekre a kérdésekre a fotók nem adnak választ, a játékvezető ezeket az információkat a szükséges mértékben el fogja mondani.
A kivetített gombák sorszámát közölni fogjuk.
A játék során segédeszközt nem szabad használni.
A vetítés befejeztével a játékosok kicserélik a feladatlapjukat a szomszédos játékostársukkal, aki a zsűri elnökének ismertetése alapján elvégzi a feladatlap kiértékelését.
Ezután a zsűri elkéri a három legmagasabb pontot elért játékos lapját és ellenőrzi a meghatározásokat és az elért pontok helyességét.
A játékosok közötti pontazonosság esetén a 80 kijelölt gombafajból be nem mutatott 14 ismeretével kapcsolatban a zsűri elnöke villámkérdéseket tesz fel azért, hogy a végső sorrendet eldönthessük. Az első három helyezett oklevelet és értékes serleget kap nyereményként!
A vetélkedőt csak megfelelő számú (legalább 35 fő) jelentkezése esetén tartjuk meg. Annak érdekében, hogy minden játékos hasonlóan jól láthassa a kivetített gombafotókat (ne legyen túlságosan távol a vászontól) a játékosok számát maximálnunk kell. Ezért a résztvevők létszámát legfeljebb 50 főben határoztuk meg.
Előzetes jelentkezés a szenthelaszlo@gmail.com e - mail címen lehetséges, határideje: 2014. február 15.
Nevezni 2014. február 16 -tól március 10-ig lehet a nevezési díj befizetésével. Befizetés előtt  (a maximált létszám miatt)  Szenthe Lászlóval egyeztetés szükséges!
Nevezési díj: 2200 Ft. Ez az összeg az ebéd költségét is tartalmazza.
Kísérők részére is tudunk - korlátozott számban - 1700 Ft -ért ebédet biztosítani.
A csak ebéd befizetését március 11 - 17 -ig fogadjuk. Előzetes egyeztetés ebben az esetben is szükséges!
A befizetéseket a CIB Bank Zrt. 10700189 - 42802101 - 51900001 számlára vagy postai befizetéssel a köv. címre lehet : Szenthe László 8220 Balatonalmádi Gárdonyi G. utca 6.
A feladatlap kitöltéséhez hozzanak pl. kemény fedelű füzetet (amin írhatnak).
A vetélkedővel kapcsolatos információ Szenthe László tel. számán: 88 - 438 224
A rendezvény fővédnöke: Keszey János polgármester
A rendezvény támogatói: Balatonalmádi Város Önkormányzata
Almádiért Közalapítvány
Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
Balatonalmádi 2014. január 2.
Szenthe László
az Almádi Gombászok Asztaltársaságának a vezetője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése