Beszélnünk kell Magyarországról

"Egy ország erejét az államhatalomtól független, cselekvőképes, gyakorlatban használható tudással rendelkező emberek adják. Támogatásuk legjobb módja, hogy hagyjuk élni és dolgozni őket. Ha így teszünk, az ország fejlődni fog. Ez a siker útja."

1978 óta élek Békés megyében, magyar állampolgár vagyok, az anyanyelvem magyar. Felmenőim közt van szlovák, szlovén és román nemzetiségű is, közép-európai genetikai mix vagyok, akárcsak még rajtam kívül sok millióan a Kárpát-medencében. Ezért sem hat rám a nacionalista mantra, a sugalmazással megteremtett "MI" érzés, ami tényleg csak érzés, mert valójában a magyar nemzet a mindenkori urai által menedzselt illúzió. Ezt tökélyre fejlesztette a NER, aminek egy célja van, teljesen kifosztani magáncélokra Magyarországot. Ez a valóság.
Ma csak rövid ideig tartózkodtam kint a szülővárosomban, és a lakosságán látom a módszeres tőkeelszívás hatását. Szörnyen rotty állapotban van az emberek többsége. Nem az élet viháncol bennük, hanem a halál terjeszkedik.

Sajnos, alapvető összefüggések sem ismertek, például: hatalom=akarat. Abszolúte téves azt hinni, hogy a parlamentben ülő 133 bátor emberé a hatalom.
Demokrácia=népfelség, vagyis a hatalom az embereknél van, de erről megfeledkeztek vagy lemondtak, végül is mindegy a szomorú folyamatot szemlélve, ami az én életemet is veszélyezteti.
A NER gazdasági vállalkozásként nem önfenntartó, folyamatos külső tőkére szorul, amit eddig az EU biztosított, vagy igen kétséges hasznú kínai hitelek, és államkötvények kibocsátása. Annyira éhes a NER, hogy bármelyik forrás elapad, még szörnyűbb dolgokra ragadtatja magát. Ne hidd, hogy "odafent" bárkit is érdekel a balsorsod.
Fontos, de ezt se köztudott, hogy a politikusnak három feladata van: lehetővé tenni a biztonságos jogi környezetet a polgárok számára, gondosan kezelni a közös vagyont (államkincstár, állami cégek stb), és üzemeltetni egy hatékony, kicsi államszervezetet, ami az emberekért dolgozik.
Magyar civil/polgár vagyok, és érzem a pusztulás bűzét. Itt mindenki meg akar halni? Mi a fene ez a kollektív és érthetetlen halálvágy?! Amikor az életben tényleg vannak jó dolgok!
És most visszatérek a fő feladatomhoz, az értékőrzéshez.

Ui.: Ami szintén fontos. Nem mindenféle kétes értékű támogatás kell az aktív korúaknak, hanem normális, európai bér!!! A NER mint valami kényúr tudatosan "hálás gyermek" kiszolgáltatott pozíciójába kényszeríti a felnőtteket a támogatásokkal. Ez nem méltó senkihez sem. De a NER direkt csinálja, neki függők kellenek, hogy kénye-kedve szerint dézsmálhassa mindannyiunk kincsét, az országot.

Házi feladat

Kérlek, nézz körül bent és kint és próbálj válaszolni öt kérdésre:
Ki vagy te? Lelki, testi szociális tulajdonságaid és kapcsolataid vedd sorba.
Mi a nemzet és miként tekintesz rá?
Mi az ország, és mit adott neked és te az országnak?
Mi az állam, és milyen feladatai vannak és neked milyen kötelességeid az állam működtetésében?
Mi a haza, mit jelent számodra a szó?

Ne várj messiásra, mert nincsenek csodák! Ne feledd, a legközelebbi segítséged Te magad vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése