Ajánló

Találomra kivettem néhány képet a blog képtárából, hogy bemutassam annak változatos tartalmát. A blog jelentős része a gombákról szól, de számos hozzájuk kötődő témával is foglalkozok, illetve bármivel, ami érdekel. A gombákon túli cikkek színesítik a blogot. A fajlistában több mint négyszáz faj van felsorolva, és egyre több lesz. A kilenc kép közül hatan gombák vannak: bal felső saroktól lefelé haladva mindig balról jobbra:
Gymnosporangium juniperi-virginianae, Colus hirudinosus, Nidula niveotomentosa, Cryptothecia rubrocincta (zuzmó), Entoloma chalybeum var. lazulinum, Cortinarius venetus, Metatrichia vesparium (nyálkagomba), Geastrum episcopale, Epipactis atroruben (orchidea).
Sorozatok: A boldogság kék gombái, Gomba gombának farkasa, Gombákkal a világ körül, Fák és gombák, Gombavilág különcei, Családok és nemzetségek.
Ha belehúzok, akkor 2011. novembere óta a 800. bejegyzés is publikálva lesz 2013-ban.
Sajnos a freeblogon elindított blog első évének összes bejegyzése, amiket még nem hoztam át onnan, elveszett. Ezeket mind újra kell írnom. Több mint száz bejegyzésem tűnt el. Jó döntés volt annak idején a költözés, mert ha a mostani anyag törlődött volna, akkor sokkal nagyobb lenne a veszteségem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése