Programajánló


Szombaton, 9-én a Viharsarki gombászok nagy csapattal Biharfüreden fognak gombászni.  Békéscsabáról 5 órakor fogunk indulni, hogy román idő szerint kb. fél tízre a gombász terepünkre érjünk. A csapat nagyobbik része már ott lesz, mert ők Várasfenesen alszanak.
Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, akkor írj a jobb oldalt feltüntetett címemre.A gombatúra viszonylag könnyű, de a katlanból fel kell mennünk a Kishavas gerincére, ami 200 méter szintemelkedés hosszan futó ösvényen. Ez nem túl nehéz, de ülőmunkát végzőknek elsőre megterhelő lehet. Tehát kell egy kis erőnlét. Vízhatlan, kényelmes, bokatartó cipő, bakancs erősen javasolt. Esőkabát praktikus, hegyen bármikor lehet zápor. Bár most erre kisebb esély van. Jó idő várható, kellemesen langyos, 20 Celsius fok körül. Elegendő szendvics, folyadék: víz, tea, üdítő stb. legyen nálad. A túrabot praktikus, ha már hozzászoktál a használatához.
A hegyen sok helyi szedő lesz. Ezen ne akadj fenn! Nekik ez jövedelem kiegészítés és elég nehéz munka. Mindig marad utánuk elég termőtest. Ők sem tudják leszedni az összeset.
A mellékelt kép tavaly szeptember 3-án készült a gombatúra végén. Öten voltunk a hegyen, és persze a sok helyi szedő. Látod, mindig marad gomba.
A gombatúra remek élmény: a kincskeresés izgalma, a gyönyörű hegyvidék, a jó csapat, és persze a gyakorlott gombászok, akiktől tanulhatsz. Most velünk lesz az ország egy szakmikológusa is. Kóstolj bele az élménybe, aztán ha megtetszett, rendelj tőlem gombafutamot, vagy ajánld ismerőseidnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése