Vargánya-futam

Május tizenhetedikén kora reggel átmegyünk Erdélybe, Belényes környékére, ha az időjárás is kedvező lesz.
Az autónk megtelt, négy üléses, és mindegyiken ülni fog egy mindenre elszánt gombász. Azonban jó lenne, ha többen mennénk, még egy-két telekocsi.
A fotót tavaly ősszel készítettem a csomagtartóról. Hárman ennyi gombát szedtünk. Most május közepén nem számítok ennyi termőtestre, de már teremnek a kedvenceink. Új terepeket szeretnék felfedezni, új fajokat gyűjteni, és ha szedek még fél kiló sárga rókagombát, én már teljesen elégedett leszek a szombati gombatúrával.
A találkozó reggel ötkor lesz a vasútállomás parkolójában. Este hétre haza is érünk. Esőkabát vagy vízhatlan felső legyen nálad, mert eshet. Elegendő folyadékot és ennivalót is hozzál magaddal, pl.: meleg teát termoszban, mert néha meglepően hűvösek az erdők. Rovarriasztó, kullancs kiszedő is praktikus. Bár a zárt ruházat és a riasztó kifog a parazitákon személyes tapasztalatom alapján. (Nem kell bemenni a legsűrűbb részekbe.) Mivel ismeretlen erdőkben leszünk fontos, hogy összetartsunk. Ha eltávolodunk egymástól, akkor időnként odakiáltunk a többieknek, hogy tudassuk a helyzetünket. Ez szükséges, mert könnyű eltévedni. Senkit se akarok elhagyni.
A gombatúra önköltséges. Az autók utasai egymás közt osztják el a benzin és az útdíj költségét.
Mindenki magáért vállal felelősséget! Örömteli élményekért megyünk, és nem főfájós bajokért.
Részvételi szándékot itt is lehet jelezni vagy a blog facebook oldalán üzenetben vagy a Békés megyei gombászok köre csoportban.

Kiegészítés: Esőnap május 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése