Szakellenőr lettem

Hajnali háromkor keltem másfél órányi bóbiskolás után, aztán négykor elindultunk a vizsga helyszínére. Egyszerűen az izgatottságtól, hogy végre eljött az év csúcspontja nem tudtam aludni két napon át. A kialvatlanságtól félautomata üzemmódban vizsgáztam le, és szerintem "zokni" voltam. Ezért ért meglepetésként, hogy 100% lett az eredményem. 80%-90% közé lőttem be a tudásomat. Jól tudom, hogy jelenleg mekkora ismeretanyag kucorog a memóriámban. Plusz ott van, hogy a gombák termőtestei trükkösebb megjelenésűek mint a fák gyümölcsei. Sosem tévesztettem össze gyümölcsöket, de gombát, juj, de könnyű másnak látni. Ez aztán egy faramuci helyzet, a magabiztosságom megvan, hogy vadon termett gombát egyek, de közben szepeg a popsim, hogy mennyire csalafinták az imádottjaim. Nincs más, még több gombát kell és még többször élőben látnom. Gyakorlat mindenek előtt, és körültekintő óvatosság.
Visszatérve a jegyemre. Ezt nem teljesen a mai teljesítményemnek köszönhetem. A hírem megelőzött. Meglepően sokan ismerik a blogomat, és a fungáriumom is elismerő dicséreteket kapott. Plusz látszott rajtam, hogy zokni állapotomban is oda-vissza vagyok a gombákért.
Sikerült zavarba hozni, ha nem lettem volna félhulla, akkor lángoló gombásszá változtam volna, mert a legfontosabb vizsgafeladatnál, a gombák határozásánál nézőim voltak. Szerencsére könnyű feladatot kaptam, a Tricholoma nemzetség képviselőit kellett kiválogatnom és elmondanom, hogy melyiket enném meg és melyiket hagynám békén. Itt is elememben voltam, mert mindig jó friss termőtesteket nézegetni. Külön örültem a csigagombáknak és egy ritkaságnak, amiről írtam, de juszt se jutott eszembe a pontos neve és a fapartnere. Tényleg "ázott zokni" voltam. Azonban a szétszórtságom ellenére sikeresen lezártam a tanfolyamot. Mostantól indul be igazán a mániám. 

Fontos kiegészítés: Hálával tartozom a fő szponzoromnak, hogy finanszírozta a tanfolyamot, az oktatóimnak, a gombász társaimnak, és az olvasóimnak, vagyis neked is, aki éppen elolvasta a bejegyzésemet. Csak látszólag "one man show" a Gombamánia. Valójában mind egy micélium vagyunk. Köszönöm!

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok, sok sikert irigylésre méltó mániádhoz!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a sikeres vizsgához! Már csak egy szakellenőri állás kellene...
    Én a vizsgán a pereszkékkel biztos gondban lettem volna, mert ezek a gyenge pontjaim.

    VálaszTörlés
  3. Így ismeretlenül is gratulálok ehhez a remek eredményhez :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! Kiváló teljesítmény!

    VálaszTörlés