Könyvajánló

"A könyv 1330 gombafaj közérthető, lényegre törő leírását tartalmazza, ezekből 1013 fajt színes felvételeken is bemutat. A fajleírásokban természetesen szerepelnek a gombafajok előfordulásával, étkezési értékével, felhasználásával, valamint összetéveszthetőségével kapcsolatos fontos információk is. A fajjellemzéseket praktikus, mindenki számára könnyen érthető, képes-szöveges határozókulcs és mikroszkópos ábrák egészítik ki, amelyek megkönnyítik az ismeretlen fajok meghatározását. A magyarországi viszonyokra átdolgozott kiadást további hazai gombafajokkal, hazai elterjedési, gyakorisági, védettségi és veszélyeztetettségi adatokkal bővítettük."

Pénteken hozta meg az Alexandra futárja a kiváló és hiánypótló gombahatározót. Jelenleg akciós áron rendelhető meg a könyváruház honlapján. 2400 forintért szinte már ajándéknak számít. Kezdő és haladó gombászoknak szintén nagyon praktikus. Könnyen kezelhető méretben tömérdek hasznos információ. Plusz hihetetlen élmény egy könyvben ennyi gombafotót látni.
Elégedetten lapozgatom. Nagyon kellett nekem.

4 megjegyzés:

  1. "A magyarországi viszonyokra átdolgozott kiadást további hazai gombafajokkal, hazai elterjedési, gyakorisági, védettségi és veszélyeztetettségi adatokkal bővítettük"
    ertem ugy, hogy kozremukodtel te is? gratulalok hozza.

    VálaszTörlés
  2. A fülszövegét másoltam át.

    Sok-sok év tanulás után fogom elkezdeni a kutatást.
    Egyelőre "csak" kb. 3000 órányi időt töltöttem el gombászattal. Ez pedig kevés, mert a profi szinthez 10000 óra kell.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a könyvajánlót, kedves Andrea! Megrendeltem, és most izgatottan várom a könyvet... ;)
    Most bukkantam a blogodra, és nagyon nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Szívesen osztom meg a hasznos információkat. :-)
    Ez a könyv tényleg nagyon jó.

    Örülök, hogy tetszik a blogom. Igyekszem tartani a színvonalat.

    VálaszTörlés